Pages

9 Nisan 2010 Cuma

Poşette Baharatlı Patates

Bu da bebim yine çok sevdiğim bir lezzet.Özellikle ızgara etlerin yanında çok severim.Görüldüğü üzere patates:)))ama bidik taze patates.Pazarda görünce dayanamadım ve hemen aldım her zaman denk gelmiyor bana buluncada alıyorum.Baharatlı oluncada severek yiyorum.

Sizinde bildiğiniz gibi basit bir tarif ama ben yinede eklemek istedim.Patates sevmeyen yoktur herhalde her türlüsünü seviyorum...
Tarifime gelince uzun uzadıya bir tarif yok aslında kısaca şöyle:
HAZIRLANIŞI:
- Taze patatesleri güzelce yıkıyoruz.Taze olduğu için kabuklarını soymuyoruz.Kuruladıktan sonra içine karabiber,kırmızı pul biber,kekik,tuz,biraz da zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın.Daha sonra pişirme poşetine koyup ağzını sıkca kapatın.Poşetin üzerine birkaç delik açmayı unutmayın.200-220 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Fırından alıp sıcak servis yapınız.
NOT:İsteğinize göre baharat çeşitlerini ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. Bayılırım.Hemen deneyeceğim.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık çok güzel bir fikir

    YanıtlaSil
  3. 2010 Blog Ödülleri Yarışmasına katıldım.
    1.Aşama : http://2010.blogodulleri.com adresine giriyoruz
    2.Aşama : Sayfanın sol tarafında bulunan KAYIT yazan butonu tıklıyoruz.Kayıt aşamalarını 4 adımda tamamlıyoruz,2.adımda vereceğiniz cep telefonu önemli,çünkü cep telefonunuza aktivasyon kodu gelecek ve 3. adımda o aktivasyon kodunu sizden isteyecek.Evet kayıt işlemi bitti.
    3.Aşama : Sayfanın üst tarafında bulunan KATEGORİLER butonuna tıklayın,sayfanın altında ÜLKER Pötibör Bisküvi Yemek Blogları kategorisini tıklayın,ve blogum Mutfaktaki Nefis Kokular -http://nursen yemek.blogspot.com sayfanın altında bulunan sayfalara tıklayarak lütfen benim blogumun adını bulun :) ve yanda bulunan oy ver butonuna tıklayın.Evet çok teşekkürler bana oy verdiniz.

    Şimdiden çok teşekkür ediyorum efenim.Oy veren parmakların dert görmesin arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. I Like Indian Spices, We are here Spices Suppliers, We Supply Spices India to Global market, Our Spices like like chili, Turmeric, Coriander seed, Cumin, Carom Seeds, Black Pepper, Hot Spices, Cardamom, Chlorophytum borivilianum, Tamarind, Withania Somnifera , Sapindus.
    If you need spices in container then

    CLICK HERE

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...