Malzemeler:
- 25 tane kabak çiçeği
- 10 yemek kaşığı pirinç
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1/4 demet dereotu
- Birkaç dal taze nane
- Yarım çay kaşığı kadar dolma baharı(isteğe bağlı)
- Tuz,Karabiber
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Kabak çiçeklerini yıkayıp içindeki kçüçk tohuma benzer parçaları temizleyiniz.
- İnce kıyılmış soğan ve dolamlık fıstığı zeytinyağında kavurunuz.
-Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri,baharatları,kuşüzümünü ve tuzunu ekleyiniz.
- Üzerini hafif geçecek kadar su koyup pişiriniz.Ocaktan alıp ince doğranmış dereotu ve naneyi ekleyip karıştırınız.Ilıması için biraz bekleyiniz.
-Hazırladığınız iç harci kabak çiçeklerinin içine doldurunuz ve ağızlarını çiçeklerin uç yaprakları birbirinin üzerine binecek şekilde kapatınız.
- Tencereye doldurdugunuz dolmaları sıralayınız.Çiçeklerin yarısına gelecek kadar su koyunuz.Üzerlerine çok az daha zeytinyağı gezdirip kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirip ocaktan alınız.
- Tenceresinde soğutup servis yapınız.
Not:Ben teflon tencerede pişirdim eğer çelik tencere kullanacaksanız tencerenin dibine yağlı kağıt sermenizi tavsiye ederim.Kabaklar yapışmasın diye.
Afiyet olsun.
Canim ellerine saglik hic denemedim ama cok duydum blog arkadaslarimda gördüm .Afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor dolmalar elinize sağlık.Bende yapmak istedim pazarda bulamadım kabak çiçeği:((
YanıtlaSilGülcancığım canım mutlaka denemelisin gerçekten güzel bir lezzet ben çok severek tüketiyorum...
YanıtlaSilCanancığım canım inşallah bulur ve denersin.Denemeni çok isterim...
YanıtlaSil