MALZEMELER:
- 500 gr barbunya
- 1 tane kurusoğan
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 tane kesme şeker
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- Maydanoz
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Barbunyaların içlerini çıkarınız ve kaynar suya atıp 4-5 dakika kaynatınız ve süzünüz.
- Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurunuz.Sarımsağı rendeleyip soğanlara ekleyiniz.Salçayı ekleyiniz.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayınıp ekleyiniz.1-2 dakika daha kavurunuz.
- Küp şeklinde doğranmış patatesleri,havuçları ve barbunyaları tencereye ilave ediniz.Tuz,şeker ve limon suyunu ekleyiniz.
- 2,5 su bardağı su ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişriniz.Suyunu çekince ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendiriniz.Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapınız.
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı barbunya ne güzel olur.Ellerine sağlık Hayırlı Ramazanlar...
YanıtlaSildavet sofralarının olmazsa olmaz zeytinyağlılarından
YanıtlaSilellerin dert görmesin canım afiyet bal olsun
sevgiler
SEVGİLİ ABLAM,BENİM HAMARATMI HAMARAT ABLAM.ELLERİNE SAĞLIK.GERÇEKTEN NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.BU GÜZEL LEZZET ETKİNLİKTE YAYINDA.SEVGİLER...
YanıtlaSilcanımm pilakiye bayılırımm çok canlı görünüyor ellrine sağlık..
YanıtlaSilcanımm pilakiye bayılırımm çok canlı görünüyor ellrine sağlık..
YanıtlaSilCanim afiyetler olsun nefis görünüyor hayirli iftarlar öptüm.
YanıtlaSilCANIM ÇOK SEVDİĞİM İBİR LEZZET.ELLERİNE SAĞLIK.HAYIRLI İFTARLAR
YanıtlaSilHerzaman sevilen bir yemek.Sizinki de güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik. Yazin en sevdigim yemeklerden biri. Sevgiler...
YanıtlaSilBayıldığım bir lezzet, ellerinize sağlık, harika görünüyor. Ramazan'ın ilk günlerinde pişirmiştim ama düdüklü tencereye yeteri kadar su koyduğum halde dibini tuttu, yandı. Bir kısmını kurtarabildim. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Canım ellerine sağlık nefis.Ben bunu herzaman tek geçerim:)Sevgiler..
YanıtlaSil