Pages

24 Ağustos 2010 Salı

Barbunya Pilaki

MALZEMELER:
- 500 gr barbunya
- 1 tane kurusoğan
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 tane kesme şeker
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- Maydanoz
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Barbunyaların içlerini çıkarınız ve kaynar suya atıp 4-5 dakika kaynatınız ve süzünüz.
- Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurunuz.Sarımsağı rendeleyip soğanlara ekleyiniz.Salçayı ekleyiniz.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayınıp ekleyiniz.1-2 dakika daha kavurunuz.
- Küp şeklinde doğranmış patatesleri,havuçları ve barbunyaları tencereye ilave ediniz.Tuz,şeker ve limon suyunu ekleyiniz.
- 2,5 su bardağı su  ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte  pişriniz.Suyunu çekince ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendiriniz.Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapınız.
Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Zeytinyağlı barbunya ne güzel olur.Ellerine sağlık Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. davet sofralarının olmazsa olmaz zeytinyağlılarından
    ellerin dert görmesin canım afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. SEVGİLİ ABLAM,BENİM HAMARATMI HAMARAT ABLAM.ELLERİNE SAĞLIK.GERÇEKTEN NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.BU GÜZEL LEZZET ETKİNLİKTE YAYINDA.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  4. canımm pilakiye bayılırımm çok canlı görünüyor ellrine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. canımm pilakiye bayılırımm çok canlı görünüyor ellrine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Canim afiyetler olsun nefis görünüyor hayirli iftarlar öptüm.

    YanıtlaSil
  7. CANIM ÇOK SEVDİĞİM İBİR LEZZET.ELLERİNE SAĞLIK.HAYIRLI İFTARLAR

    YanıtlaSil
  8. Herzaman sevilen bir yemek.Sizinki de güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik. Yazin en sevdigim yemeklerden biri. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bayıldığım bir lezzet, ellerinize sağlık, harika görünüyor. Ramazan'ın ilk günlerinde pişirmiştim ama düdüklü tencereye yeteri kadar su koyduğum halde dibini tuttu, yandı. Bir kısmını kurtarabildim. Afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık nefis.Ben bunu herzaman tek geçerim:)Sevgiler..

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...