Pages

22 Ağustos 2010 Pazar

Fındık Aromalı,Böğürtlen Sos'lu Kek

MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 100 margarin veya tereyağı(Erimiş,soğumuş)
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı süt
- 3 su bardağı sinangil fındık aromalı kek unu
- Dr.oetker bögürtlenli meyve sosu
HAZIRLANIŞI:
- Karıştırma kabımızın içine yumurtayı ve şekeri alıp şeker eriyinceye kadar mikserle iyice çırpıyoruz.Daha sonra sırası ile bütün malzemeleri ekliyoruz ve mikserle 4-5 dakika daha çırpıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.Fırından alıp soğutuyoruz.Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp dilimliyoruz.Hazırladığımız meyve sosundan Üzerine gezdirip servis yapıyoruz.
NOT:Sosumuzu üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.İstediğiniz bir sos veya sade olarak ta tüketebilirsiniz.Sade un ile'de yapabilirsiniz.Ayrıca kabartma tozu kulllanmıyoruz un'umuzun içinde mevcuttur.
-Kekinizi piştiğinden emin olmak için fırından çıkarmadan önce kek'in içine bir bıçak batırıp çıkarınız.Eğer kek hamuru bıçağa bulaşmadan temiz çıkıyor ise kekiniz pişmiş demektir.
Bu açıklamayı sorulduğu için yapma gereği duydum.
Afiyet olsun

5 yorum:

  1. Arkadaşım ben deniz kek sevmem, hemde hiç sevmem ama görünüşü beni mest etti. Mutlaka deneyeceğim.
    Ellerine emeğine sağlık.
    İyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, size bir haber için acil ulaşmam gerekiyor. Mail adresinizi alabilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
  3. canım ablam döktürmüşsün yine.ellerine eemeğine sağlık.süper görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık... çok güzel görünüo..

    YanıtlaSil
  5. Benimde kekle aram olmasada yapmayla aram var ve soslu kekler daha hoş oluyor.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...