MALZEMELER:
- 1 kilo kabak
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3-4 tane domates
- 1 büyük soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz,Dereotu
- Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI:
-Pirinci ayıklayıp yıkayınız içine rendelenmiş soğanı,rendelenmiş domatesi,ince kıyılmış maydanozu,dereotunu,Zeytinyağını,tuzunu ve karabiberini koyup iyice karıştırınız.
- Kabakları yıkayıp kabuklarını alacalı olarak soyunuz.İçlerini oyacak yardımı ile oyunuz.
- Hazırladığınız dolma harcını kabakların içine doldurunuz.Ağızlarını domates parçaları keserek kapatınız.
- Dolma tenceresine diziniz.Kabakların yarısına kadar su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Pişen dolmalarınızı tencerede soğuduktan sonra servis yapınız.
Not:Kaynamaya başlayıncaya ateşin altını kısıp orta hararetli ateşte pişiriniz.
Afiyet olsun.
Merhabalar,
YanıtlaSildolmalara bayılırım zaten Türk kültüründe dolmaların yeri önemi değerlidir ...
Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor....
Sevgiler.........
cok iştah acıcı görünüyor
YanıtlaSilKabağıda zeytinyağlı yemekleride çok severim,ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilÜzerinede sarımsaklı yoğuuuuuuurt :)ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok şık ve leziz görünüyor, ellerinize sağlık. Kızım etli sevdiği için zeytinyağlı pek yapmıyorum ama çok severim. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
arkadaşım ellerine sağlık.çok sevdiğim bir lezzetdir.sevgiler
YanıtlaSilselam
YanıtlaSilkabaklı olan herşey kabulümdür hele de dolasına bayılırım ancak dereotu olmaması şartıyla:)))
ellerine sağlık sevgiler
Ellerine saglik. Ilk ziyaretimde zeytinyagli dolmayla karsilandim. Guzel paylasimlarda bulusmak umudu ile izlemeye aliyorum, sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık pek bir leziz olmuş....
YanıtlaSilgenelde biberleri zeytinyağlı yapsak da kabağa da pek bir yakışıyor değil mi canım ellerine sağlık:))
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK,HAYIRLICUMALAR SEVGİLER
YanıtlaSil