Pages

27 Aralık 2010 Pazartesi

Ispanaklı-Kremalı Pasta-Kek


Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış püre ıspanak
- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı toz fındık
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı  un
- 2 çorba kaşığı labne peyniri
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta sarısı
Süslemek için:
- Antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Ispanak yapraklarını kısık ateşte çok az su ile haşlayınız.Fazla suyunu süzünüz.Rondo da püre haline getiriniz.
- 3 tane yumurtayı ve şekeri çırpma kabına alınız ve şeker eriyene kadar iyice çırpınız.Daha sonra sırası ile yağ,ıspanak,toz fındık,un,kabartma tozu ve vanilya'yı ekleyip tekrar kıvam alıncaya kadar çırpınız.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına kalıba dökünüz.Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pişriniz.Kontrolünü yapıpı fırından alınız.
Kreması :
- Tencereye süt,un,şeker ve yumurta sarısını alıp iyice çırpınız orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alınız.İçine labne peynirinide ekleyip 3-4 dk mikser ile çırpınız ve ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayınız.Soğuyan kremayı kekinizin üzerine dökünüz ve düzeltiniz.Son olarak antep fıstığı ile süsleyip servis yapınız.
Not:Arzu ederseniz sadece kek olarakta tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

7 yorum:

  1. canım ellerine emeklerine sağlık bend ilk kez denedim geçtiğimiz aylarda nefis oluyor çok memnun kaldım:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  3. Ne de bayılırım ıspanaklı pastaya.. Fena güzel görünüyor :)
    Ellerine sağlık, afiyet bal olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Nerede yaşam varsa, orada umut da vardır. Yeni yılda tüm umutlar ve başarılar sizinle olsun.
    2011 yılında tüm düşlerinizin gerçekleşmesi dileğiyle, mutlu yıllar dilerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. TÜM DİLEKLERİNİN VE PLANLARININ GERÇEK OLMASI DİLEĞİ İLE...MUTLU YILLAR ARKADAŞIM!!!

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle denemeye değer güzellikte bir tarif olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. merhabalar ellerine saglik cok nefos gözüküyor hic denemedim fakat en kisa zamanda deneyecegim
    sevgilerimle
    ugurbocegi1

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...