Pages

18 Ocak 2011 Salı

Bademli Pilav

MALZEMELER:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ(ben ikisinide kullanıyorum)
- 1,5 su bardağı su veya tavuk suyu
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Bademleri sıcak suda kabukları yumuşayıncaya kadar bekletip kabuklarını soyunuz.
- Pirinçleri 20 dakika kadar tuzlu suda ıslatıp güzelce yıkayınız.
- Tencereye yağı ve bademleri alıp bademleri pembeleşinceye kadar kavurunuz.
- Pirinçleri ilave edip birazda pirinçler ile kavurunuz, suyunu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatınız.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
- Pişen pilavınızın dinlendirdikten sonra servis yapınız.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık badem pilava çok yakışıyor kesinlikle:)

    YanıtlaSil
  2. Çok severimmmm ...

    Elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...