MALZEMELER:
-1/2 su bardağı ılık su
-2 yumurta(birinin sarısını ayır,üzerine sürmek için)
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağından biraz az şeker
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket yaş maya
-Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
- Yumuşak beyaz peynir veya lor peyniri
- Maydonoz
- Ilık suya mayayı koyup eritiyoruz.Yumurtanın 1 tanesinin sarısını ayırıp ikisini kırıyoruz.
Bütü malzemeyi karıştırıp yumuşak ele yapışmayan hamur yapıyoruz.Üzerini bir bezle veya streç ilekapatıp mayalanması için bekletiyoruz.1 saat kadar mayalandıktan sonra, mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan poğaçaları bıçakla ikiye kesiyoruz fakat koparmayın birbirinden ayrılmasın.Arasına peyniri bolca koyuyoruz hatta taşırabiliriz,İnce kıyılmış maydanozlara taşan peynirli kısımı batırıyoruz.
Not: Ben lor peyniri kullanıyorum.Eğer peyniriniz sert ise biraz süt ile ezip yumuşatabilirsiniz.
Afiyet olsun.
ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyorlar
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSil