Pages

29 Nisan 2012 Pazar

Elma'lı Kek

Bu tarifimi 74. Porselen Çay Saati etkinliğine ev sahipliği yapan  Paşasofram'a gönderiyorum.
MALZEMELER
- 225 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 tane elma
- Tarçın
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve şekeri iyice çırpınız,içine yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediniz.
- Unun içine kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırınız.Unu mutlaka eleyiniz.
- Yavşa yavaş unu ekleyerek çırpmaya devam ediniz.
- Yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökünüz.
- Elmaları soyup yarım ay şeklinde ince ince dilimleyiniz.
- Kek hamurunuzun üzerine dikine gelecek şekilde diziniz.En üste biraz tarçın serpiniz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriniz.
- Fırından alıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun.

NOT:Tarifte 3 su bardağı un yazıyor ben çok sert olmasını istemediğim için 2 su bardağı un ile yaptım.Sizde isteğinize göre şeker ve un miktarını ayarlayabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak içine kuru üzümde ekleyebilirsiniz.

5 yorum:

  1. günaydin arkadasim tarifini yayinladim katilim icin cok tsk.ler yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş elerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. tariflerinizle son 5 günü kalan etkinligime katilirsaniz cok sevinirim.


    size ödül var sayfamda alirsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım.çok severim elmalı lezzetler...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...