Pages

9 Şubat 2013 Cumartesi

Kara Lahana Sarması


KARA LAHANA SARMASI

MALZEMELER:

- 1 büyük demet kara lahana
- 1 büyük boy soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tane domates
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı su
- Kuru nane
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz

HAZIRLANIŞI:

- Lahanaların saplarını kesip iyice yıkayalım,geniş bir tencereye su koyup kaynatalım.Kaynayan suya lahanaları atıp bir iki çevirip alalım.Çok fazla haşlamayalım  sararken yırtılma yapmasın.Haşlanan lahanaları bir süzgeçe alalım suyunu süzdürelim.Tavaya  yağı  alalım ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı da ekleyip kavuralım.Rendelenmiş domatesleri ve şekeri ekleyip kavurmaya devam edelim.Yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyip onları da kavuralım,tuzunu ve baharatları da ekleyip 1/2 su bardağı suyubuda ekleyip suyu çekene kadar pişirip ocaktan alalım.Lahanalarımızın kalın damarlarını bıçak yardımı ile keserek sarmaya başlayalım.Sardığımız sarmaları tencereye yerleştirelim,sarmaların açılmaması için üzerine bir tabak yerleştirelim,üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alalım ve pişirmeye başlayalım.Lahanalar ve iç harcı pişene kadar pişirelim.Soğuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
- NOT:İsteğe bağlı olarak pişirirken üzerine biraz daha zeytinyağı ilavesi yapılabilir.
                                                                 

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Karadenizli bir aile olarak bizde de doğal olarak en çok bu sarma sevilir:) Sevgiler..

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...