Pages

26 Şubat 2013 Salı

Pastırmalı Kuru Fasulye


MALZEMELER:
- 1,5 Su bardağı kuru fasulye
- 1 Kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 Domates
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- 100 gr doğranmış pastırma
- Sıvıyağ
- Tuz
YAPILIŞI:
Kuru fasulyeyi ayıklayıp yıkayın. Soğuk suda geceden ıslatın veya en az 6 saat beklettikten sonra  yıkayıp süzün. Tencereye fasulyeleri koyup üzerine 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Soğan ve sarımsakları ince yemeklik doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.Tencereye yağı koyup kızdırın soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri, tuzu ve çok az su eklenmiş salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Üzerine 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısık ayara getirin. 15-20 dakika daha pişirin. Pastırma dilimlerini çok az yağ eklenmiş tavada hafifçe kavurun ve ekleyin. Bir iki taşım daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...