Pages

28 Haziran 2013 Cuma

Haşhaşlı Çörek


MALZEMELER:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN :
- 1 tane yumurta sarısı
İÇ MALZEMESİ:
- 1 kase dövülmüş haşhaş
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle içi için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp kenara alıyoruz.
- Yoğurma kabımıza sütü alalım içine mayayı koyup eritelim,sırası ile sıvıyağ,şeker,tuz'u ekleyelim.
- Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- Hazırladığımız hamurun ağzını kapatıp 1,5- 2 saat kadar dinlendirelim.
- Mayalanan hamurumuzu 3 eşit parçaya bölelim.Her parçayı 25-30 cm çapında açalım.
- İlk açtığımız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcını sürelim beklemeye alılım.
- İkinci bezemizide açalım ilk hamurun üzerine koyup tekrar üzerine iç harcını sürelim.
- Üçüncü  bezemizide aynı şekilde açalım.En üste iç harcından sürmüyoruz.
- Üst üste koyduğumuz hamurumuzu elimizle yada merdane ile biraz daha inceltelim.
- Hazırladığımız hamuru 2 parmak kalınlığınfa şeritler halinde keselim,Kestiğimiz şeritleri simit yapar gibi burarak saralım.Resimdeki gibi dolayalım.Şeritler büyük ise ikiye kesebilirsiniz.
- Yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarsı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Not:Sıcak havalarda mayalanma süresi daha kısa sürüyor.Ben 1 saat beklettim.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. ahh ah, çok severim, üzerine de biraz tereyağ sürer haşhaş serperim ben, haşhaş yerken dökülsün isterim :) nefis olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Leyla hanım,benimde çok seviğim bir lezzet sık sık yaparım ev halkıda çok seviyor.
    Sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...