MALZEMELER:
- 500 gr patlıcan
- 1 büyük soğan
- 5-6 domates
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 tane acı biber(isteğe bağlı)
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyup yemeklik olarak doğrayalım.(Ben bütün kabuklarını soydum)
- Tuzlu suda 5 dk kadar bekletelim.
- Patlıcanları yıkayıp tencereye alalım.
- Üzerine kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri,yemeklik doğranmış soğanı,kabukları soyulmuş sarımsakları,acı biberi,tuzu ve yağını ilave edelim.
- Tenceremizi ocağa alıp orta ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.
NOT:Ben su eklemiyorum domateslerin saldığı su ile pişiriyorum.İsterseniz bir çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
saat 24 'e çeyrek kala bu yemeği canım çekti
YanıtlaSileline sağlık nefis olmuş
Sağol canım,keşke tadına baktırma şanşım olsaydı.
YanıtlaSilSevgiler gönderiyorum.