Pages

24 Eylül 2013 Salı

Zeytinyağlı Patlıcan

MALZEMELER:
- 500 gr patlıcan
- 1 büyük soğan
- 5-6 domates
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 tane acı biber(isteğe bağlı)
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyup yemeklik olarak doğrayalım.(Ben bütün kabuklarını soydum)
- Tuzlu suda 5 dk kadar bekletelim.
- Patlıcanları yıkayıp tencereye alalım.
- Üzerine kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri,yemeklik doğranmış soğanı,kabukları soyulmuş sarımsakları,acı biberi,tuzu ve yağını ilave edelim.
- Tenceremizi ocağa alıp orta ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.
NOT:Ben su eklemiyorum domateslerin saldığı su ile pişiriyorum.İsterseniz bir çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
 Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. saat 24 'e çeyrek kala bu yemeği canım çekti
    eline sağlık nefis olmuş

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım,keşke tadına baktırma şanşım olsaydı.
    Sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...