Pages

27 Şubat 2014 Perşembe

El Açması Ispanaklı-Peynirli Börek


MALZEMELER:
- 1 Yumurta
- 1 Kahve fincanı zeytinyağı
- 5 Su bardağı un
- Tuz
- Su

ARASINA SÜRMEK İÇİN:
- 200 gr eritilmiş margarin
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
( İki yağı karıştırıyoruz)
İÇ MALZEMESİ
- 500 gr  ıspanak
- 250-300 gr Rendelenmiş beyaz peynir veya lor 
- 1 Tane rendelenmiş kuru soğan
- 1 Tatlı kaşığı tuz (Peynirinize göre ayarlayınız)
- 1 Tatlı kaşığı karabiber
- 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI
- Öncelike ıspanakları doğrayıp bol suda iyice yıkayın,süzgece alıp suyu gidinceye kadar süzdürün.
- Suyu süzülen ıspanağı karıştırma kabına alıp içine soğan,peynir,karabiber,kırmızı biber ve tuzunu ekleyin.
- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım,hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru 16 eşit parçaya ayırın,bu hamurları 4 lü gruplara ayırın. ilk guruptaki dört hamuru teker teker pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına eritilmiş margarin sürüp üst üste koyun en üsttekine sürmeyin üstüste koyduğunuz 4 hamuru birlikte oklavayla açın,açılan hamuru ortadan ikiye bölüp her yerini fırçayla yağlayın düz kısmına hazırladığınız ıspanaklı içi koyup rulo şeklinde sarın yağlanmış yuvarlak tepsiye fazla sıkı olmayacak şekilde sarın (aralıklı sararsanız iç kısımları çiğ kalmaz,aksi takdirde sıkı sarıldığı zaman araları çiğ kalacaktır) 
- Öteki yarısınıda yağlayıp içini koyun rulo yapın diğer sardığımız hamurun etrafına sarın.
- Diğer dörtlü grupları da aynı şekilde oklava ile açarak böreği hazırlayın,üzerine fırçayla yağ sürerek önceden ısıtılmış 180-200 derece arası ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Böreğimiz hazır.
 Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...