Pages

13 Şubat 2014 Perşembe

Ev Yapımı Keşkek

KEŞKEK:
- 500 gr kuzu kol eti(Kemiksiz)
- 1,5 su bardağı keşkeklik buğday
- Tuz,Pul biber
ÜZERİ İÇİN :
- Tereyağ
HAZIRLANIŞI:
- Buğdayımızı akşamdan ılık su ile ıslatıyoruz.
- Akşamdan ıslattığımız buğdayı süzüp birkaç kez yıkıyoruz.
- Düdüklü tenceremizin içine önce etlerimizi üzerine yıkadığımız buğdayımızı ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Malzememizin üzerini 5-6 parmak geçecek kadar su koyuyoruz.
- İsteğe bağlı olarak bu aşamada biraz karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
- Tenceremizi ocağa alıyoruz.Buhar çıkmaya başlayınce 3-4 dk pişiriyoruz ve daha sonra düdüğünü kapatıp ocağın altını kısıyoruz.Yaklaşık 1,5 saat kadar pişiriyoruz.
- Tencereyi ocaktan alıp havasını çıkartıyoruz.Tahta kaşık ile çırpıyoruz.
- Üzerine eritilmiş tereyağı döküp sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...