- 1 paket baklavalık yufka
- 350 gr tereyağı
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
ŞERBET İÇİN:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
ŞERBET YAPIMI:
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca içine yarım limonun suyunu ilave edip altını kısıp 10-15 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
YAPILIŞI:
- Öncelikle cevizlerimizi rondoda iri şekilde çekiyoruz.
- Tereyağını eritip kenara alıyoruz.
- Yufkamızı paketinden çıkarıp bir tane seriyoruz.Diğerlerinin üstünü hemen kapatalım,baklava yufkaları çok çabuk kuruyor.
- Eritilmiş soğumuş tereyağını bir kaşık yardımı ile yufkamızın üzerine gezdiriyoruz.
- Fırça ile heryerini yağlıyoruz.
- Yağlanmış yufkamızın üzerine bir avuç kadar ceviz serpiyoruz.Üzerine ikinci yufkamızı seriyoruz.
- Tekrar üzerine çok hafif yağ gezdiriyoruz.
- Oklavamıza resimlerde göründüğü gibi sarıyoruz.Sardığımız yufkayı iki ucundan tutarak ortaya doğru büzdürüyoruz.
- Yağlanmış tepsimize sıralıyoruz.
- Diğer yufakalarıda aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine tereyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişen tatlımızın üzerine ılık şerbeti döküyoruz.
Afiyet olsun
çok güzel bir tatlı bu.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler Nahide hanımcığım gerçekten çok lezzetli bir tarif.Sevgiler
YanıtlaSil