Pages

5 Ağustos 2014 Salı

Baklavalık Yufkadan Ev Yapımı Şöbiyet



 MALZEMELER:
- 15 tane baklavalık yufka
- 250 gr tereyağ
İÇ HARCI:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 kase çekilmiş ceviz
ŞERBETİ:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle tatlımıza şerbeti hazırlayarak başlıyoruz.
- Şerbet için gerekli malzemeyi tencereye koyup kaynatıyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- İçi için cevizin haricindeki malzemeleri muhallebi pişirir gibi pişirip kenara alalım.
- Tereyağımızı eritiyoruz.
- Baklavalık yufkalarımızdan 3 tanesini üst üste koyup tereyağ sürüyoruz.En üstteki yufakamıza sürmüyoruz.
- Hazırladığımız yufkaları kareler halinde kesiyoruz.Büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Pişirip soğuttuğumuz iç harcından kare kestiğimiz yufkaların ortalarına koyuyoruz.Bir yemek kaşığı çekilmiş ceviz koyuyoruz.
- Karelerimizi üçgen şeklinde katlıyoruz.Tepsiye sıralarken uçlarının birbirinin üstüne gelecek şekilde sıralıyoruz.
- Tepsimizi yağlıyoruz.Hazırladığımız karelerimizi tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerlerine tereyağından gezdirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızı ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş ılık şerbetimizi döküyoruz.
- Şerbetini çekip dinlenen tatlımızı,isteğe göre üzerine antep fıstığı veya ceviz serperek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...