Pages

29 Aralık 2014 Pazartesi

Kıymalı Kapuska

Kıymalı kapuska yemeği.
Kıymalı kapuska nasıl yapılır?
Etli kapuska nasıl yapılır.
MALZEMELER:
- 1 orta boy lahana
- 1 çorba kaşığı salça yada 3 adet domates( ben salça kullanıyorum)
- 2 tane soğan
- 250-300 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 
HAZIRLANIŞI:
- Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayınız.Kenarda beklemeye alınız.
- Yemeklik doğranmış soğanı yağda hafif kavurunuz.
- Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediniz.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınız.
(Yukarıda belirtmiştim ben salça ile yapıyorum.)
- Salçayı ilave edip biraz daha kavuruyorunuz.
- İnce doğradığımız lahanaları kıymalı harcımıza ekliyoruz.Tuz ve üzerini  geceçek kadar sıcak suyunu koyup lahanalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
NOT:Arzu ederseniz 1 kahve fincanı pirinç yada bulgur ekleyebilirsiniz.
Kuşbaşı etle de yapabilirsiniz.
Yine isteğe bağlı olarak içine kurutulmuş acı biber ekleyebilirsiniz.
Ben acı biber salçası ekledim.Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. En sevdiğim yemeklerden biri.ama kimse yemediği için pişirmiyorum.benim için de bir kaşık yiyin lütfen...

    YanıtlaSil
  2. yeni yılda saglık ve mutluluk diliyorum .ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim elzem hobi,Tabiki seve seve :) Sevgiler.

    Teşekkürler eylem ceylan umarım yeni yıl hepimiz için güzel bir yıl olur.Sevgiler

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...