Malzemeler:
- 1 Demet reyhan
- 1 Su bardağından 1 parmak eksik toz şeker (Şeker miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz.)
- 3-4 Tane karanfil
- 2 Tane çubuk tarçın
- 1,5 çay kaşığı limon tuzu
- 1 Limon kabuğu rendesi
- 7 Su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
-Reyhan yapraklarını kalın saplarından kopararak ayıklıyoruz.Bol su ile yıkayıp süzgece alıyoruz süzülmesi için bekletiyoruz.
- Tenceremizin içine şekeri,karanfili,çubuk tarçını,limon kabuğu rendesini ve limon tuzunu ekliyoruz.
- Yıkayıp süzdürdüğümüz reyhanlarıda ekliyoruz.Üzerine sıcak suyunu ekliyoruz.
- Şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakıyoruz.
- Demlenme işleminin sonunda şerbetmizi temiz bir tülbentten süzüyoruz.Sürahi veya cam şişeye koyup buzdolabında soğutuyoruz.Soğuk olarak servis yapıyoruz.
İteğe bağlı olarak buz ile de servis yapılabilir.
Afiyet olsun canlar ;)
gel beni iç dercesine güzell bir sunum ellerine sağlık gonca'cığım ,tadına bakanlar şanslı..
YanıtlaSiltarif içinde teşekkürler .
Teşekkürler Aysel'ciğim gerçekten ferahlatan güzel bir lezzet.Tadına bakanlar beğendi umarım tarifi deneyenlerde beğenir.Sevgiler canım.
Sil