Pages

28 Ağustos 2015 Cuma

Patlıcan Balığı Kızartması

Merhaba sevgili blogcular,sizlere bu postumda patlıcan sevenler için bir tarif eklemek istedim.
Sizlerinde bildiği gibi patlıcan kızartması çok yağ çekiyor.Bende pek fazla kızartma taraftarı değilim ama kızartmanında tadı bir başka oluyor :)
Bu tarifim pek yağ çekmeyor ve  lezzetli  oluyor.Umarım sizlerinde damak tadına uyar.
Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.

Malzemeler:
- 5 tane patlıcan(küçük olması tercih edilir)
- 2 tane yumurta
- Un
- Galeta unu
- Tuz,Karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Patlıcanları alacalı soyuyoruz.Ortadan ikiye bölüyoruz. 
- İkiye böldüğümüz parçaları üçe kesiyoruz dip kısımları kesmiyoruz.(Resimde görüldüğü gibi)
- Patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika bekletip duruluyoruz.
- Temiz bir bez ile fazla suyunu alıp kuruluyoruz.
- Yumurtamızın içine biraz karabiber ve tuz atıp çırpıyoruz.
- Patlıcanları önce un'a sonra yumurta'ya en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
- Kızartılan patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.
- Domates sos veya yoğurt ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun ;)

1 yorum:

  1. harika gözüküyor anneannem normal unla fırında yapardı aklıma geldi bak şimdi

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...