15 Eylül 2015 Salı
Dereotlu Poğaça
MALZEMELERİ
- 125 gr tereyağ veya margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Çay bardağı yoğurt
- 1 Paket instant maya(Kuru maya)
- 1 Paket Kabartma tozu
- 1 Yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 Tane yumurta (Birisinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 4 Su bardağı + 3 yemek kaşığı
- Yarım demet dereotu
İÇ HARCI:
- Lor peyniri veya beyaz peynir
YAPILIŞI:
- Yoğurma kabımıza 4 su bardağı un koyalım ortasını havuz gibi açalım ve diğer malzemeleri koyalım.
- Önce sıvı malzemeyi un almadan iyice karıştıralım.Sonra kenarlardan un alarak ele yapışamayacak kıvamada bir hamur yapalım.Eğer un ilave etmek gerekirse kontrollü olarak ekleyelim.
- Yoğurduğumuz hamurun üstünü kapatalım yarım saat kadar mayalanması için bekleyelim.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde açalım içine peyniri koyup yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayalım.Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
- Yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı sıvı yağ koyup çırpalım.Fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürelim.
- Bu şekilde 10-15 dk kadar tepsi mayası dediğimiz mayalandırma işlemini yapalım.Önceden ısınmış 180 fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...