MALZEMELER:
- 250 gr makarna(Yarım paket fırın makarna)
BEŞAMEL SOS İÇİN:
- 1 lt Süt
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
- 4 Yemek kaşığı un
- 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz,karabiber
- Muskat rendesi(İsteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
- Makarnayı kaynamış tuzlu suda haşlıyoruz.Haşlanan makarnayı süzüyoruz.
-Sosunu hazırlamak için bir tencereye tereyağı koyuyoruz.Erittiğimiz yağın içine unu ekleyip biraz kavuruyoruz.Un kokusu gidecek kadar fazla kavurmayalım kızarmasın.
- Un kavrulunca sütümüzü yavaş yavaş una yedirerek ve sürekli karıştırarak ekliyoruz.(Muhallebi kıvamında pişiriyoruz)
- Sosumuzu pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz ve içine yeteri kadar tuz,karabiber ekliyoruz.Çok az muskat rendeliyoruz.
- Borcama yada fırına dayanıklı bir kaba bir kat makarna üstüne bir kat beşamel sos ve bir kat rendeleniş kaşar peyniri koyuyoruz.Malzememiz bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.En üste kaşar peyniri rendesi serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.(Üzeri kızarana kadar)
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık çok severim:))
YanıtlaSilbayılırım fırında makarnaya ellerine saglık.
YanıtlaSil