Pages

29 Mayıs 2009 Cuma

HUMUS


MALZEMELER:
- 250 gr Nohut
- 1 Fincan tahin
- 1 Fincan zeytinyağ
- 2-3 limon
- Tuz,kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
- Nohutları akşamdan ılık suyla ıslatınız.
- Bol suyla tencereye koyup haşlayınız.
- Suyunu süzüp püre haline getiriniz.
- İçine bir fincan tahin koyarak yediriniz.
- Ekşi tada gelinceye kadar limon suyu koyunuz.
- Tuz ve kırmızı biber ekleyip patates püresi kıvamına getiriniz.
- Sevis tabağına alıp üzerine kırmız biberli yağ gezdirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. merhaba canım tarif için teşekkürler hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  2. Ama humusu çok severim iki kaşık aldım:)))

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...