MALZEMELER:
- 1 Su bardağı ılık süt
- 1/2 Su bardağı çiçekyağı
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1 Paket yaşmaya
- 3-3,5 Su bardağı un
İÇ HARCI:
- 1 Su bardağı dövülmüş haşhaş
- 1/2 Su bardağı süt
- 2 Yemek kaşığı çiçekyağı
HAZIRLANIŞI:
- Süt,çiçekyağ,tuz ve şekeri yoğurma kabına alınız içine mayayı koyup eritiniz daha sonra elenmiş unu azar azar koyarak yumuşak bir hamur elde ediniz.Hamuru beklemeye alınız.
- Dövülmüş haşhaşı,sütü ve yağı bir kapta iyice karıştırınız.
- Üzerine haşhaşlı harçtan yayınız.
- Hamuru rulo şeklinde sarınız.
- Bıçak ile iki parmak kalınlığında kesiniz.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.Üzerine fırça ile çok az yağ sürünüz ve 10 dk kadar tepside mayalandırınız.Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...