MALZEMELER:
- 4 Tane havuç
- 1 Yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
- 1 Yemek kaşığı un
- 1 Tane yumurta
- 1 Kahve fincanı süt
- 5-6 Su bardağı su
-Tuz,Pulbiber
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye yağı,unu koyup hafifçe kavurunuz.
- Havuçları yıkayıp ince dilimler halinde doğrayınız.
- Un ve yağ karışımına azar azar suyu ilave ederek karıştırınız.Tuzunu ilave edin.
- Dilimlediğiniz havuçları ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Havuçlar pişince süzgeç'ten veya blendır'dan geçiriniz.
- Yemeğe 5-10 dk kala 1 Yumurta sarısı ile sütü çırpın.Çorbanın suyu ile ılık hale getirin ve çorbaya ilave edin.Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.Servis tabağına boşaltıp üzerine kırmızı pulbiber serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Canım arkadaşım,ellerine sağlık.Benim için çorbanın yazı kışı olmaz ben yerim ve çok severim.Tabii burası ankara :) izmir olsa o sıcakta yiyebilirmiyim bilmiyom valla.
YanıtlaSilSevgiler canım
Canım doğru söylüyorsun bende çorbayı çok seviyorum.İnan sıcakta burda pek içiemiyorum.Daha çok soğuk çorba içiyorum.Sevgilerimi gönderiyorum...
YanıtlaSil