Pages

2 Eylül 2009 Çarşamba

HAMSİ OMLETİ

MALZEMELER:
- 500 gr hamsi balığı
- 250 gr taze soğan
- 2 yumurta
- 1 havuç
- Galeta unu
- Maydanoz, dereotu
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI :
- Hamsileri ayıklayıp, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
- Suyu süzülen hamsilerin kılçıklarını çıkarınız,
- Diğer bir kaba havucu rendeleyiniz. Soğanları incecik kıyınız, maydanozu, dereo­tunu kıyıp ilave ediniz.
- Sonra hepsinin üzerine yumurtaları kırıp, tuz ve karabiberi koyup güzelce karıştırı­nız.
- Büyükçe bir teflon tavaya biraz yağ koyup hamsileri tek tek galeta ununa bulayıp, balıkların başları tavanın ortasına, kuyrukları kenara gelecek şekilde diziniz. ( 20­-25 balık olarak)

- Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan 3 tahta kaşığı döküp balıkların üzerine yayınız, sallıyarak altını pembe renkte kızartın. Kapak yardımıyla ters çevirip üstünü de kızartınız.
- Balık ve iç bitinceye kadar bu işlemi yapınız.
- Balıklı taraflar üste gelmek suretiyle servis tabağına alıp limon suyu gezdirip ser­vis yapınız.
AFİYET OLSUN

10 yorum:

  1. Selamlar arkadaşlar güzel yorumlarınız için hepinize çokkkkkk teşekkür ediyorum.Hepinize ailenizle,sevdiklerinizle birlikte güzel bir iftar diliyorum.Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. rizeli olarak hamsiye ailece bayılırız..
    ellerine sağlık canım pek bir çekti:)))

    YanıtlaSil
  3. yorum kısmını açıpta sana ait güzel sözleri okumak çok hoştu canım.yemeğin enfes.mmmm ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Omleti ilk kez duydum,ellerine sağlık...

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. canım hamsi sezonunu açtın.ellerine sağlık.e laz olupda hamsi sevmemek olmaz

    YanıtlaSil
  6. SEN HAMSİYİ BOL BULMUŞSUN MAŞALLAH
    PİLAVI DENEMEK İSTİYORUM AMA NE ZAMAN ACABA?HARİKASIN
    **YORUM YAZMAYI ZORLAŞTIRAN KELİME DOĞRULAMAYI KALDIRSAN İYİ OLACAK BENDE ARKADAŞLAR SÖYLEYİNCE KALDIRDIM

    YanıtlaSil
  7. merhaba canım.. aah şimdi olsa iftara ne gzüel yenirdi hamsiii.. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık nerden buldun bu hamsileri bu havada yaw nasıl canım istiyor bir bilsen aş erir gibiyim :D bir giresunlu olarak bana bu kadar balıksızlık yeter.taze taze balık yemek istiyorum :(

    YanıtlaSil
  9. merhaba canım.sanki ben bu yazıya yorum yazmıştım gibi geliyor ama belki de gitmediydi.ellerine sağlık.bayılırımmmm..nefisssssss.

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar güzel yorumlarınıza teşekkürler.Benim eşim tam bir hamsi hastasıdır.Onun için hamsi başladımı bizde sürekli pişer bende sürekli aynı şekilde pişirmek istemediğim için sizlere daha önceden yaptığım bir kaç tarifimi eklemek istedim.Umarım damak tadınıza uyar.Sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...