MALZEMELER:
- 500 gr hamsi balığı
- 250 gr taze soğan
- 2 yumurta
- 1 havuç
- Galeta unu
- Maydanoz, dereotu
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI :
- Hamsileri ayıklayıp, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
- Suyu süzülen hamsilerin kılçıklarını çıkarınız,
- Diğer bir kaba havucu rendeleyiniz. Soğanları incecik kıyınız, maydanozu, dereotunu kıyıp ilave ediniz.
- Sonra hepsinin üzerine yumurtaları kırıp, tuz ve karabiberi koyup güzelce karıştırınız.
- Büyükçe bir teflon tavaya biraz yağ koyup hamsileri tek tek galeta ununa bulayıp, balıkların başları tavanın ortasına, kuyrukları kenara gelecek şekilde diziniz. ( 20-25 balık olarak)
- Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan 3 tahta kaşığı döküp balıkların üzerine yayınız, sallıyarak altını pembe renkte kızartın. Kapak yardımıyla ters çevirip üstünü de kızartınız.
- Balık ve iç bitinceye kadar bu işlemi yapınız.
- Balıklı taraflar üste gelmek suretiyle servis tabağına alıp limon suyu gezdirip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Selamlar arkadaşlar güzel yorumlarınız için hepinize çokkkkkk teşekkür ediyorum.Hepinize ailenizle,sevdiklerinizle birlikte güzel bir iftar diliyorum.Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilrizeli olarak hamsiye ailece bayılırız..
YanıtlaSilellerine sağlık canım pek bir çekti:)))
yorum kısmını açıpta sana ait güzel sözleri okumak çok hoştu canım.yemeğin enfes.mmmm ellerine sağlık..
YanıtlaSilOmleti ilk kez duydum,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler..
canım hamsi sezonunu açtın.ellerine sağlık.e laz olupda hamsi sevmemek olmaz
YanıtlaSilSEN HAMSİYİ BOL BULMUŞSUN MAŞALLAH
YanıtlaSilPİLAVI DENEMEK İSTİYORUM AMA NE ZAMAN ACABA?HARİKASIN
**YORUM YAZMAYI ZORLAŞTIRAN KELİME DOĞRULAMAYI KALDIRSAN İYİ OLACAK BENDE ARKADAŞLAR SÖYLEYİNCE KALDIRDIM
merhaba canım.. aah şimdi olsa iftara ne gzüel yenirdi hamsiii.. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor afiyetler olsun
YanıtlaSilellerine sağlık nerden buldun bu hamsileri bu havada yaw nasıl canım istiyor bir bilsen aş erir gibiyim :D bir giresunlu olarak bana bu kadar balıksızlık yeter.taze taze balık yemek istiyorum :(
YanıtlaSilmerhaba canım.sanki ben bu yazıya yorum yazmıştım gibi geliyor ama belki de gitmediydi.ellerine sağlık.bayılırımmmm..nefisssssss.
YanıtlaSilArkadaşlar güzel yorumlarınıza teşekkürler.Benim eşim tam bir hamsi hastasıdır.Onun için hamsi başladımı bizde sürekli pişer bende sürekli aynı şekilde pişirmek istemediğim için sizlere daha önceden yaptığım bir kaç tarifimi eklemek istedim.Umarım damak tadınıza uyar.Sevgilerimi bırakıyorum.
YanıtlaSil