Pages

4 Şubat 2010 Perşembe

Sütlü Ekmek

MALZEMELER:
- 3 bardak beyaz un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 25 gram tereyağı, yumuşak
HAZIRLANIŞI:
-Unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun. Sütü ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olmalıdır.
-Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmış olacak.
- Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.
- Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

10 yorum:

  1. Merhaba. Nefis olduğu görüntüsünden belli, ellerine sağlık. Evde ekmek yapmayı çok seviyorum ama her zaman yapmak kolay olmuyor. Bu tarifi denemek isterim Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ELLERINIZE SAĞLIK..NEFİS DİR EMINIM Kİ..

    YanıtlaSil
  3. Nasılda pofuduk pofuduk yumuşacık olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. nefissssssssssssssssssssssssssss.

    YanıtlaSil
  6. Ekmek ne kadar güzel görünüyor böyle. Mis gibi kek gibi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Canim tarifini aldim deneyecegim sevgiler iyi hafta sonu gecirmeni diliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  8. canım arkadaslarım hepinize çok teşekkürler yorumlarınızla beni yalnız bırakmadığınız için ayrı ayrı sevgılerımı gönderiyorum.Hepinizi öpüyorum mucukkkkkkk

    YanıtlaSil
  9. bizim oraların köy ekmeğine benzemiş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...