MALZEMELER:
- 2 adet kemiksiz tavuk kalça eti
- 3 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 2,5 su bardağı bezelye
- Sıvıyağ
- Tuz
TERBİYESİ İÇİN:
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Tencereye sıvıyağı,yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurunuz.İçine kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyip kavurunuz.Patatesleri ve havuçları küçük küçük doğrayınız.Etler kavrulunca sırasıyla havuçları patatesleri ve bezelyeleri ilave ediniz.Tuzunu ilave ediniz.Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatınız ve pişirmeye bırakınız.
- Bir yumurtanın sarısı ve limonsuyunu iyice çırpınız.Pişen yemeğinizin suyundan alıp terbiyeye ekleyiniz biraz ılıması için.Aksi taktirde kesilir.Ilık hale getirdiğiniz terbiyeyi Yemeğinize karıştırarak ilave ediniz ve ocaktan alınız.
Afiyet olsun.
NOT:Ben tavuk kalça eti ile yapıyorum.Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.İsterseniz göğüs eti ilede yapabilirsiniz.
ellerinize sağlık hayırlı Ramazanlar...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
mmm arkadasim ellerine saglik nefis göärünüyor .Afiyetler olsun hayirli ramazanlar öptüm.
YanıtlaSilmiss gibi kokusu burnuma geldi ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım ablam bezelyeyi pek sevmem lakin sen yaptıysan süper olmuştur eminim.ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilHayırlı razamanlar.
Krema Tadınca çok teşekkür ederim arkadaşım sizlerede hayırlı ramazanlar.
YanıtlaSilFuat bey çok teşekkür ediyorum.selamlar.
Gülcancığım sağol canım sanada hayırlı ramazanlar bende seni öpüyorum.
Aylinciğim canım sağol keşke yakınımda olsanız da paylaşsam.sevgiler.
Minticiğim gel ben sana sevdiririm:)))Sağol arkadaşım öpüyorum.
Taza nane çok teşekkür ederim canım.Sizede hayırlı ramazanlar.
Arkadaşlar güzel ziyaretleriniz için teşekkürler...