Hepinize güzel bir gün diliyorum.Bugün yine yaz sıcaklarında içimizi ferahlatan tatlılardan birini eklemek istiyorum.Bu tarifimi bizim mutfak sitesinden aldım.Vişneli tatları sevenler için bence güzel bir tarif.
MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı Bizim mutfak un
- 1 adet yumurta
- 15 gr teremyağ
- 2 çorba kaşığı file badem
- Birkaç adet damla sakızı
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
HAZIRLANIŞI:
Süt, tozşeker, un, yumurta Teremyağ ve damla sakızını bir kasede karıştırıp sos tenceresine aktarın. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra cam bir kaseye alıp mikser yardımı ile çırpın. Minik bardakların tabanlarına dondurulmuş vişneler yerleştirin. Yarısına kadar muhallebiyle doldurun. Aralarına vişne taneleri ekleyip üzerlerine kalan muhallebiyi paylaştırın. Soğuduktan sonra file bademlerle süsleyerek servis yapın.
Not:Ben evde badem yoktu sıcaktada çıkmak çok zor geldi.File fındık ekledim:)))
Daha akıcı bir kıvam isterseniz bence un miktarı biraz azaltılabilir.
Afiyet olsun.
ablacığım ellerine sağlık pek nefis görünüyorlar.sunumun da çok güzel olmuş.sevgiler...
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık nefis bir tatlı olmuş
YanıtlaSilsevgilerimle
Şöyle soğuk soğuk ellerine sağlık nasıl da güzel görünüyor
YanıtlaSilellerinize sağlık bende bayılırım ama maalesef türkiyeden gelirken sakızlarımı almamişim.
YanıtlaSilsevgiler..
Hım mayhoşş mayhoşş nede güzel olur:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
böle tatlıları çok seviyorum özellikle damla sakızlı olanları.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık süper görünüyor ama sanırım ben bir daha sakızlı muhallebi yapmam 5 dk boyunca en son çırptığımda mikserimin motoru eridi :P yada 5 dk çırpmam :D
YanıtlaSilçok güzeller ellerine sağlık canım
YanıtlaSil