17 Ekim 2012 Çarşamba
Çatal Çörek-Kurabiye
Merhaba,bugün sizlerle hepinizin bildiği güzel bir tarifi paylaşmak istedim.Benimde çok sık yaptığım kurabiyelerin başında gelen Çatal Kurabiye tarifi.
Tuzlu kurabiye sevenlerin seveceği bir lezzet.
İkinci resimde gördüğünüz Ay Çöreği şeklinde olanlarıda aynı hamur ile yapabilirsiniz.İçine peynir veya lor eklerseniz hoş bir lezzet yakalayabilirsiniz.
Gelelim tarifimize...
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 paket margarin(oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 - 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Üzerine 1Yumurta sarısı,Çörekotu
HAZIRLANIŞI:
- Sıvıyağ,margarin,yumurta,yoğurt,mahlep,şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp hepsini karıştıralım.
- Üzerine unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Unu azar azar ekleyelim,Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yapalım.
- Hamurdan küçük parçalar alıp uzun şerit halinde yuvarlayalım,parmaktan biraz daha ince olacak.
- Yuvarladığımız hamuru S şekline getirip uçlarını birleştirelim.
- İsterseniz parmak uzunluğunda parçalar koparıp iki tanesini yanyana koyup arasını açarak iki ucunu birleştirin.3 cü bir parçayıda üzerine koyunuz.Kurabiyenin şeklinden anlaşılacağı gibi.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralıyoruz.
- Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu atıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
AY ÇÖREĞİ ŞEKLİ İÇİN:
- Hamurdan bezeler alıp yuvarlıyoruz.Merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde ince olarak açıyoruz.
- Açılan hamuru 4'e bölüyoruz.İçine peynir koyup siğara böreği gibi sarıp kenarlarını kıvırarak tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Burada hamuru ince açmaya dikkat edelim.
AFİTEY OLSUN.
4 yorum:
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Oh mis gibi çayın yanında süper olur.Ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilNefis gözüküyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGaranti tarifler,çok teşekkürler bende sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilCanan hanım teşekkür ediyorum sevgiler.
Ellerine sağlık canım
YanıtlaSiliyi bayramlar.