MALZEMELER:
- 4-5 tane orta boy patlıcan
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 büyük soğan
- 3-4 tane iri domates
- 4-5 tane yeşil biber
- Maydanoz
- Tuz,Karabiber
- 5-6 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı olarak biber salçası olabilir.)
HAZIRLANIŞI:
- Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz,içine baharatları ,ince doğranmış maydanozu,rendelenmiş soğanı ve tuzunu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyuyoruz.2-3 cm kalınlığında halka şeklinde doğruyoruz.
- Köfteden parçalar alıp elimizde yuvarlayıp köfte şekli veriyoruz.Fırın kabına bir patlıcan,bir köfte şeklinde sıralıyoruz.
- Üzerine dilimlenmiş domatesleri,yeşil biberleri,sarımsakları yerleştiriyoruz.
- 1 yemek kaşığı salçayı bir su bardağından 1 parmak eksik su ile karıştırıp kebabımızın üzerine gezdiriyoruz.
- Son olarak tereyağını küçük parçalar halinde üzerine yerleştiriyoruz.
- Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz.
- Patlıcanlar yumuşayıp üzeri kızarana kadar kontrolünü yaparak pişiriyoruz.
NOT:İsteğe bağlı olarak üzerine çok az kekik serperek pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Çok lezzetli görünüyor, harika. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntü şahane elinize sağlık, paylaşımlarınız(tariflerinizin) devamını diliyorum..
YanıtlaSilÇok teşekkürler leyla hanım.Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler oktay ustam,Ziyaretiniz ve yorumunuz beni mutlu etti.
YanıtlaSilSelam ve sevgiler gönderiyorum.