MALZEMELER:
- Yarım paket yaşmaya
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı çiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
- Ilık suyumuzu yoğurma kabına koyalım,içine mayamızı koyup eritelim.
- Daha sonra sıvıyağ,şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım son olarak unumuzu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Elimize yapışmayacak kıvamlı bir hamur yapalım.Çok sert olmamalı.
- Hamurumuzu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan Yumurta büyüklüğünda bezeler yapalım.Biraz daha büyük olabilir,ölçüsünü istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açalım,Isıtılmış teflon tava da arkalı önlü pişirelim.
Afiyet olsun.
Nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık bayılırım lavaşa .harika görünüyorlar.yarın pazar ve kahvaltıya harika bir tarif.yyarın deniycem inşallah.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık puf puf kabarmış:)))Mutlu
YanıtlaSilpazarlar,sevgiler...
hımmmm muhteşem gözüküyorlar ellerine emeklerine sağlık canım :)
YanıtlaSil