Pages

3 Nisan 2013 Çarşamba

Bal'lı Muz'lu Pankek

MALZEMELER:
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında erimiş)
- 2 tane yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
- Bir kapta un,kabartma tozu,şeker ve tuzu  karıştırınız.
- Ayrı bir kapta süt ve yumurtayı çırpınız.
- Un'lu karışım ile sütü iyece çırpınız.
- Son olarak yumuşak tereyağını ekleyip çırpınız.
- Teflon tavayı kızdırınız.İçine çok az sıvıyağ ekleyip heryerine yayınız.
- Kızğın tavaya hazırladığınız karışımdan bir kepçe dökünüz.
- Kızarana kadar çevirmeyiniz.Bir tarafını kızartıp çeviriniz ve diğer tarafınıda kızartıp tavadan alınız.
- Üzerine isteğe bağlı olarak bal,reçel,muz v.b ekleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. krep yapıyorum da amerikan usulü pankek hiç denemedim.eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. çoktan niyetlendim bunu yapmaya,insan bir de vakit alabilse...ellerinize sağılık.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler burçin hanım,çok sevdiğim bir lezzet umarım sizlerde seversiniz.

    Teşekkürler Mazes hanım,bence kendinize vakit ayırıp bu güzel lezzeti denemelisiniz,umarım seversiniz...

    YanıtlaSil
  4. Bayılırımmmmm, ama az yemek lazım :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim leylak haklısın dikkat etmekte fayda var:))

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...