MALZEMELER:
- 4 tane orta boy kabak
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tuz,karabiber
- Dereotu
HAZIRLANIŞI:
- Tencereye yağı,doğranmış sarımsakları ve soğanları koyup bir iki dakika kavurunuz.Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız.İri parçalar halinde doğrayıp tencere ilave edip iki dakika daha kavurunuz ve üzerine bir litre kadar su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Pişirdiğiniz kabakları blendırdan geçiriniz.Pürüzsüz bir hale gelen kabakları tencereye alıp üzerine sütünü ve baharatlarını koyup iyice karıştırınız ve beş dakika daha orta hararetli ateşte kaynatıp ocaktan alınız.Üzerine doğranmış dereotu serperek servis yapınız.Kıvamını istediğiniz koyulukta ayaralaybilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
.canım ellerine sağlık yaa...
YanıtlaSilSeviyorum değişik çorbaları...
Kabak çorbasını daha önce hiç pişirmedim,merak ediyorum bende.. görüntü nefis,ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilsevgili arkadasım nefis görünüyor ellerine saglık,biraz gec geldim bizim buralarda metro calışması var net bi gidip geliyor,biliyosun daha çok insan görsün faydalansın diye tarfleri önce kutsalceyiz de yayınlıyorum,etkinliği kasım ayında sana devredeyimmi 2. sıcak çorba etkinliği olarak sen devam ettir
YanıtlaSilselmlar canım görüşürüz