Arkadaşlar bu reçel tarifimi daha önce diğer bloğumda yayınlamştım.Reçel kahvaltı sofralarımızın valgeçilmez bir tadı bence bende çok severim.Geçen sene yapmıştım.Portakalın aromasıda reçelde gerçekten çok güzel oluyor.Yapmak isteyen arkadaşlarımız için bir tarifte ben eklemek istedim.
MALZEMELER:
-1 kg iri yafa yada washington portakal
- 1 Kilo toz şeker
- 1 Tane limon
HAZIRLANIŞI:
- Portakalların dış kabuklarını parlaklığı gitmesi için çok hafif rendeliyoruz.
-Portakalları yıkayıp bol su ile ateşe koyunuz.
- Su kaynamaya başlayınca 5-10 dk kaynatıp suyunu süzüyoruz.Portakalların suyunu süzüp tekrar soğuk su koyup portakalları kaynatınız.Bu işlemi portakalların acısı çıkana kadar 3-4 kere yapıyoruz.
- Son kaynatmadan sonra portakalları süzüp hemen soğuk suya koyuyoruz.
- Soğuyan portakalları istediğimiz şekilde doğruyoruz.
- Şekeri bir tencereye koyup koyulaşana kadar kaynatıyoruz.Koyulaşan şuruba doğradığımız portakaları ilave edip orta hararetli ateşte reçel kıvamına gelene kadar pişriyoruz.
- Reçelin olmasına yakın bir limonun suyunu sıkıp ilave ediyoruz.Üç dört taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Sıcak olarak cam kavonoza koyup reçel soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.
AFİYET OLSUN
Mis gibi kokusu burnuma geldi.
YanıtlaSilSevgiler canım.
Hımm portakal reçeli çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık.Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.
YanıtlaSilSevgiler
çok severim portakal reçelini
YanıtlaSilpasta üzerinede çok yakışır
ellerine sağlık
teşekkürler canım sevgiler
Ayyy ben çok severim portakalı hımm ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilmuhteşem gözüküyor canım ellerin dert görmesin
YanıtlaSil