Herkese selam arkadaşlar bu tarifimi daha önce diğer bloğumda yayınlamıştım burayada eklemek istedim.Benim çok sevdiğim bir yemektir.Kışın Pazarlarda bulduğum zaman mutlaka alırım ve yaparım.Egeli olupta bilmmemek olurmu değil mi?
MALZEMELER:
- 500 gr şevketibostan
- 300 gr kuzu eti
- 2 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz,karabiber
TERBİYESİ:
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI:
-Şevketibostanın kökleri ile yeşil yapraklarını temizleyip iyice yıkayınız.Doğrayıp bir kenara alınız.Tencereye zeytinyağını koyup içine doğranmış soğanı ekleyip biraz kavurun.Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra şevketi bostanları ilave edin.Kısık ateşte 15-20 dk tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Daha sonra suyunu,tuzunu ve karabiberini ekleyip arada bir karıştırarak şevketi bostanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bir kasede yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın.Yemeğin suyunda biraz ekleyerek karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.Bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alın.Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
- 500 gr şevketibostan
- 300 gr kuzu eti
- 2 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz,karabiber
TERBİYESİ:
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI:
-Şevketibostanın kökleri ile yeşil yapraklarını temizleyip iyice yıkayınız.Doğrayıp bir kenara alınız.Tencereye zeytinyağını koyup içine doğranmış soğanı ekleyip biraz kavurun.Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra şevketi bostanları ilave edin.Kısık ateşte 15-20 dk tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Daha sonra suyunu,tuzunu ve karabiberini ekleyip arada bir karıştırarak şevketi bostanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bir kasede yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın.Yemeğin suyunda biraz ekleyerek karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.Bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alın.Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Çok değişikmiş ilk defa duydum canım ellerine sağlık....
YanıtlaSil