MALZEMELER:
- 1 su bardağı beyaz un
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1-1/4 su bardağı su(oda sıcaklığında)
- 1 silme çorba kaşığı tereyağ(yumuşak)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz.
HAZIRLANIŞI:
- unları,tuzu ve kuru mayayı geniş bir kaba alınız.Tereyağı,zeytinyağı ve suyu ilave edip 10 dakika iyice yoğurun.Hamur yumuşak ve kolay şekil alabilecek kıvamda bir hamur olmalı.Ağzı kapaklı bir kapta ılık bir yerde 1 saat dinlendiriniz.
- Dinlenen hamurun içine cevizi ekleyip 2-3 dakika daha yoğurunuz.Mutfak tezğanıhın üzerine alıp yuvarlak şekil veriniz.Unlanmış fırın tepsisine yada benim gibi kelepçeli kalıba yerleştiriniz ve 1 saat daha üzeri kapalı olarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakınız.
- Mayalannan hamurunuz üzerine keskin bir bıcak ile bir artı işareti çizin.Önceden ısıtılmış 200 derce fırında yaklaşık 30 dakika kadar yada ekmeğinizin üstü kızarana kadar pişiriniz.
NOT:İçinin piştiğinden emin değilseniz kekleri kontrol ettiğimiz gibi kürdan veye bıçak batırıp kontrol yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
oo canım harika gözüküyor mis gibi kokmuştur ev ellerine sağlık...
YanıtlaSilafiyet olsun canım benim.ellerine sağlık.mutlu bir hafta dilerim
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilMMMM SÜPER OLMUŞ CANIM.ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilNasılda pofuduk pofuduk olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilevde yapılan ekmek kokusuna bayılıyorum.ellerine saglık.
YanıtlaSilmmmmmmmmm nefis nefis...ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil