Pages

24 Ocak 2010 Pazar

Cevizli Ev eEkmeği

MALZEMELER:
- 1 su bardağı beyaz un
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1-1/4 su bardağı su(oda sıcaklığında)
- 1 silme çorba kaşığı tereyağ(yumuşak)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz.
HAZIRLANIŞI:
- unları,tuzu ve kuru mayayı geniş bir kaba alınız.Tereyağı,zeytinyağı ve suyu ilave edip 10 dakika iyice yoğurun.Hamur yumuşak ve kolay şekil alabilecek kıvamda bir hamur olmalı.Ağzı kapaklı bir kapta ılık bir yerde 1 saat dinlendiriniz.
- Dinlenen hamurun içine cevizi ekleyip 2-3 dakika daha yoğurunuz.Mutfak tezğanıhın üzerine alıp yuvarlak şekil veriniz.Unlanmış fırın tepsisine yada benim gibi kelepçeli kalıba yerleştiriniz ve 1 saat daha üzeri kapalı olarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakınız.
- Mayalannan hamurunuz üzerine keskin bir bıcak ile bir artı işareti çizin.Önceden ısıtılmış 200 derce fırında yaklaşık 30 dakika kadar yada ekmeğinizin üstü kızarana kadar pişiriniz.
NOT:İçinin piştiğinden emin değilseniz kekleri kontrol ettiğimiz gibi kürdan veye bıçak batırıp kontrol yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

7 yorum:

  1. oo canım harika gözüküyor mis gibi kokmuştur ev ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun canım benim.ellerine sağlık.mutlu bir hafta dilerim

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. MMMM SÜPER OLMUŞ CANIM.ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  5. Nasılda pofuduk pofuduk olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. evde yapılan ekmek kokusuna bayılıyorum.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. mmmmmmmmm nefis nefis...ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...