Pages

15 Eylül 2014 Pazartesi

İrmik'li Lor Tatlısı

MALZEMELER:
- 2 yumurta.
- 250 gr tuzsuz lor peyniri.
- 1/2 su bardağı toz şeker.
- 1/2 çay bardağı irmik.
- 1/2 su bardağı pirinç unu.
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya 
- 1/2 limon kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
Şurubu İçin:
- 2 su bardağı toz şeker.
- 2 su bardağı su.
- 1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI:- Öncelikle tatlının şurubunu hazırlıyoruz.Şeker ve suyu tencereye koyup 10 dakika kaynatıyoruz. 
- Limon suyunu ilave edip şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlı lorumuzu geniş bir karıştırma kabına alıyoruz,üzerine yumurtaları teker teker ekleyerek çırpıyoruz.
- Daha sonra sırasıyla şeker,un, pirinç unu,irmik,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu krema sıkma torbasına koyup, yıldız uç ile sıkarak şekil veriyoruz.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında tatlılarımızın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz.
- Soğuyan tatlılarımızı servis tabağına alıp üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
NOT:Unumuzu eklerken yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim,hamur ele yapışan bir hamur olacağı için telaşe etmeyiniz çok sert bir hamur olmuyor.Ne çok sert,ne çok akıcı,ikisinin ortası bir hamur olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...