Bu poğaça hamurunu ben çok sık kullanıyorum.Özellikle yumuşak bir hamur olduğu için bizim evde sevilen bir poğaça.Bu tarifimi p.d.c.s etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili NUR arkadaşımıza gönderiyorum.
MALZEMELER:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
- 250 gr peynir
- Maydanoz
ÜZERİNE:
- 1 yumurta sarısı
- Susam
HAZIRLANIŞI:
-Süt,su,sıvıyağ,tuz,şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp maya eriyene kadar karıştıralım.Daha sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yapalım.Üzerini örtelim ve 30 dakika dinlendirelim.Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp elimizle yuvarlak şekilde açalım içine peynirli içten koyup yuvarlayalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.180 derece fırında fazla kurutmadan pişirelim.
AFİYET OLSUN
merhaba arkadaşım peynirli pogaçanız nefis ve mis gibi olmuş ellerine saglık güzel keyifli hafta sonları diler arkadaşıma www.safiyece.blogcu.com
YanıtlaSilETKİNLİKTEN MERHABA
YanıtlaSilellerine sağlık canım katılımın için teşekkür ederim yine beklerim sevgiler..
merhaba arkadaşım poğacalar nefis gorunuyor eline sağlık benimde sık yaptığım bir poğcadır yumusacık oluyor
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.poğaça herzaman favorimdir.afiyetler olsun.iyi pazarlar
YanıtlaSilSüper görünüyor. Ellerine sağlık. Bende pogaçaya bayılıyorum hangi tarifi görsem deniyorum.
YanıtlaSilHER ARKADAŞLIĞIN GÖKYÜZÜNDE BİR MELEĞİ VARMIŞ.
YanıtlaSilSEVGİLER...
Ellerine sağlık canım bende yumuş yumuş severim:)))
YanıtlaSilBen beceremedim herhalde ya!!! hamurum çok yumuşak olmadı sanki 30dk değil yaklaşık 1 saat beklettim bide... üstüne bide istanbula annemlere götürcektim paketi evde unuttum. Gelince pufidikliği kalmamıştı. Ertesi gün sertleşiyormu benmi yapamadım. Yenisine cesaret edemiyorum :(
YanıtlaSilbu tariflerinizde lezzetli görünüyor ama ben labne peynirli poğçayı çok beğenmiştim ve denedim yeni sitede bu tarifi bulamadım yazarsanız sevinirim
YanıtlaSil