MALZEMELER:
- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 10 yemek kaşığı irmik
- 11 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- Çikolata sos
HAZIRLANIŞI:
- Süt,portakal suyu,irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın.Su ile ıslatılmış kalıba karışımı boşaltın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.Daha sonra buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin.Tatlıyı kalıptan çıkarıp dilimleyiniz ve üzerine çikolata sos dökerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN.
portakalların yavaş yavaş çıkmaya başladıgı şu zamanlarda denenecek güzel bir tarif.ellerine saglık.
YanıtlaSilPortakal zengin aromasıyla bence her tatlıya enfes bi tat verir. Eminim bu tatlı da çok güzeldir. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilOoo harika gözüküyor portakala bayılırım:))))
YanıtlaSil