Pages

16 Ocak 2016 Cumartesi

Ispanaklı-Peynirli Güneş Börek




MALZEMELER:
- 2 Su bardağı ılık süt
- 1 Çay  bardağı sıvıyağ
- 3 Tane yumurta (ikisinin sarısı ayrılacak)
- 1 Küçük paket yaş maya
- 3 Çorba kaşığı toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur olacak.)

İÇ HARCI:
- 3 Tane kuru soğan
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 500 gr ıspanak
- 300 gr beyaz peynir veya lor peyniri
- Karabiber,Pul biber (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz.Yoğurma kabına süt,sıvıyağ,toz şeker,tuz,yaş mayayı,1 yumurta ve 2 yumurta beyazını ekliyoruz.
- 2 yumurtanın sarısı ayırıyoruz.Üzerine sürmek için.
- Eklediğimiz malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
- Unumuzu azar azar ilave edirek  kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz.
- İç harcımızı hazırlamak için tencereye sıvıyağı alıyoruz.İçine yemeklik küçük küçük doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine ince doğranmış ıspanaklarımızı ekliyoruz.Soğanlarla birlikte kavurma işlemine devam ediyoruz.Ispanaklar kendi suyunu çekene kadar kavurup ocaktan alıyoruz.Soğuduktan sonra içine peynirimizi ilave edip karıştırıyoruz.
- İsteğe bağlı olarak baharat ekliyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz.
- İlk bezemizi servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde yuvarlak olarak açıyoruz.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine resimde görüldüğü gibi ıspanaklı harcını yerleştiriyoruz.
- İkinci bezeyide aynı şekilde açıp üzerine kapatıyoruz.Kenarlarını basrıtarak kapatıyoruz.
- Resimde görüldüğü gibi orta kısıma koyduğumuz ıspanağın tam üzerine bir kase kapatıyoruz.
- Hamuru etranından 3 er cm aralıklarla kesiyoruz.Kestiğimiz parçaları elimizle döndürüp iç harcının üste gelecek şekilde görünmesini sağlıyoruz.
- Ortaya koyduğumuz tabağı alıyoruz.Bu şekilde 15-20 dk daha dinlenmeye bırakıyoruz.
- Aynı işlemi diğer iki bezeyede uyğuluyoruz.
- Dinlenen hamurumuzun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Bu tarifi özel bir akşamda kesinlikle yapacağım. Mesela kızımın doğum gününde

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...